Wednesday, 19 October 2011

Cannes

Net oostelijk van Lido met uitzicht op het centrum van Venetie

Bij het wegvliegen van Lido proberen we linksom langs Venetie te gaan, maar we krijgen echt andere instructies van de verkeersleiding, dus helaas is de afstand wat groter. Voor het eerst deze reis zit ik rechts en Mark links, voor ons beide niet de beste plek, maar wel leerzaam. Na het eerste stuk VFR laag gevlogen te hebben steigen we naar FL110. Als we noord west Italie bereiken wordt het ook bewolkt onder ons. Heerlijk relaxed zo rustig en hoog vliegen we rustig door.  
 
we laten Lido achter ons

We steken vanaf Genua/Portofino (helaas niet te zien vanwege de bewolking) een stukje water af richting Zuid Frankrijk en dalen voor Albenga door de wolken en gaan over naar VFR. De bewolking hangt nog iets lager dan verwacht, dus we moeten nog even cirkelen om niet buiten het radarbereik van de verkeersleiding te komen voor we in VMC zijn.


Onderweg heb ik heel ijverig een aantal VFR waypoints in de Garmin gebracht, maar bij aankomst oost van Cannes krijgen we toch nog een ander waypoint opgegeven. Het blijkt een punt van Nice te zijn, maar we kunnen het niet bereiken omdat het iets noordelijker in de heuvels ligt en daar de bewolking te laag hangt en wij inmiddels VFR zijn. Nadat we dat aangegeven hebben krijgen we een heli route op 500 ft over zee.
  

nog niet echt lekker zicht op 2000ft boven de Middelandse zee

Het landende commerciele verkeer van Nice komt over ons heen en we komen een aantal heli's tegen voor we in de baai van Cannes komen. Nadat Mark een prachtige steile landing op Cannes gemaakt heeft tanken we en parkeren we de pancake weer voor een dag. Op een bankje vlak bij de taxi standplaats zoekt Mark een fantastisch hotel in het Centrum van Cannes waar we lekker uitrusten met een cocktail, Mark zwemt nog wat op het dak in het ijskoude water en daarna nuttigen we een overheerlijk diner in het restaurant van het hotel met uitzicht op de oude stad van Cannes. De kok schijnt beroemd te zijn om zijn toetjes, wat we graag geloven.Vandaag hebben we we wat minder mooi weer en houden we lekker een rustdag. We wandelen langs de prachtige zeiljachten in de haven en klimmen omhoog voor een prachtig uitzicht. Natuurlijk slaan we het museum over, dat is veel te cultureel voor ons. We winkelen weer wat en drinken koffie in de regen in een overdekte strandtent. We hebben besloten vanavond niet te eten, maar iets kleins te nemen.
We vinden in de oude stad een klein tentje waar je wijntjes kunt proeven en pata negra, kaasjes en foie gras kunt eten. Mark proeft wat wijntjes en ik ben al aangeschoten van 2 glaasjes Sangria, en de quarante-e-tres helpt ook niet. Giechelend en schommelend lopen we naar het hotel waar we nog een cappucino nemen en een creme brulee delen. Deze avond kun je gerust een 10 geven!!"toevallig" shoppen omdat we toch door deze straatjes moeten

de Pancake is in goed gezelschap op Cannes Mandelieu (LFMD)Monaco
ondanks het faillissement toch een prachtig apparaat....

No comments: