Monday, 17 October 2011

Locarno naar Venetie
Volgens de planning van Mark zouden we vandaag een klein tochtje maken van Locarno via het Como meer naar Lugano, maar omdat het weer hier nog steeds vrij somber is gaan we gelijk door naar Venetie.

Daarnaast vliegen we liever vandaag iets langer, zodat we in Venetie twee dagen rust kunnen nemen. Weersverwachting voor Venetie is strak blauw, maar wel koud (ongeveer 14 graden). We starten VFR richting Lugano en worden daar bij het waypoint boven het vliegveld IFR naar FL 110 geklaard. Om de SID te kunnen selecteren snel even de departure airport in het vliegplan van Locarno in Lugano wijzigen, maar dan kan hij weer op de autopiloot net voordat we IMC zijn. Wel even spannend om zo tussen de bergen de wolken in te vliegen, maar gelukkig hoeven we niet blind op de verkeersleiding te vertrouwen, maar zien we op de Garmin ook dat we precies netjes van de bergen vrij blijven.

Eenmaal boven de wolken vliegen we heerlijk in het zonnetje en zien we overal de bergtoppen boven de slagroomtaart uitkomen. Het wordt weer een prachtige tocht, dit keer heel relaxed op FL 110 langs de zuidkant van de Alpen, met prachtig uitzicht op onder andere het Gardameer. Langzaam trekt het open onder ons waardoor we alles goed kunnen zien.
We zetten de daling in naar Venetie en zodra we op 2000 ft komen is het behoorlijk turbulent. Hoog vliegen bevalt ons behoorlijk goed, dit gehobbel hebben we liever niet een paar uur.

De approach is over de laguna bij Venetie. Wat ziet het er hier prachtig uit. We landen op een grasbaan op Lido, een eiland tegenover Venetie. Op final hebben we werkenlijk een prachtig uitzicht en later bijkt dat we recht over onze "roofgarden" gekomen zijn waar we drie nachten gaan relaxen.

We hebben mazzel gehad dat we op het laatste moment zo'n prachtig plekje hebben kunnen bemachtigen. We zitten met een prachtige kamer en een dakterras precies tegenover het San Marco plein. Omdat iemand op het laatste moment niet is komen opdagen kunnen we hier drie nachten blijven. Dat is te mooi om waar te zijn... toch maar even onze reeds geboekte bed en breakfast cancellen.


Vanavond blijven we maar even op Lido, lekker borrelen in het zonnetje met het prachtige uitzicht op Venetie en alle schepen en vliegtuigen die voor ons neus een optreden geven.  Morgen storten we ons in de drukte.

No comments: