Monday, 17 October 2011

VenetieHeerlijk uitslapen, vandaag en morgen blijven we lekker hier. Ons ontbijt wordt geserveerd op het dakterras met uitzicht over het water naar Venetie. Wat een prachtige plek!! Na het ontbijt lopen we richting de bootterminal. We kopen een pas waarmee we twee dagen alle verschillende bootverbindingen kunnen nemen onbeperkt.


We steken over en stappen uit bij het St Marco plein. Het is hier ongelooflijk druk ook vanwege een moderne kunst expositie die een keer in de twee jaar hier gehouden wordt. Als je iets van de drukste plekken wegloopt valt het verder reuze mee. Venetie is een prachtige stad, je wordt hier overweldigd door de grootsheid van het verleden. Hoe is het mogelijk dat we in het verleden zonder alle moderne hulpmiddelen in staat waren zo'n prachtige stad te bouwen. Het is heerlijk dat er nergens auto's rijden. Alle vervoer gaat over het water of lopend. 
We winkelen wat, ik koop een leuk baretje ter voorbereiding op een "bad hair year",en we gaan tussendoor even terug naar Lido om onze trofeeen thuis te brengen en wat in de zon te zitten. Het is maar 14 graden, maar uit de wind en in de zon kun je heerlijk zitten.

's Avonds pakken we de boot weer en gaan op zoek naar een restaurant dat Mark op het internet heeft gevonden. We lopen in het schemerdonker door allemaal piepkleine duistere straatjes, maar uiteindelijk blijkt het restaurant er gewoon niet meer te zijn. Onderweg zijn we wel een heel leuk plekje tegengekomen wat we graag als alternatief gebruiken. 

Super gezellig, en overvol gaan we weer met de boot terug naar ons geweldige "roof garden terrace". We slapen vannacht met alle gordijnen open en uitzicht op de lichtjes van Venetie.

In de ochtend zie je de enorme cruise schepen een voor een voorbij schuiven, vaak geholpen door een leger van sleepboten. Rond een uur of vijf vertrekken ze dan weer naar de volgende bestemming. Ook QE I is er bij.Vanmorgen doen we heerlijk rustig aan, vandaag is het echter iets te koud om het ontbijt buiten te eten. Om even iets minder naar binnen te werken doen we vandaag alleen een late lunch. Twee maaltijden per dag is voor ons meer dan genoeg. We nemen eerst een aantal verschillende boten, zodat we Venetie vanaf het water vanaf iedere hoek hebben kunnen bekijken. We genieten er met volle teugen van, het weer werkt ook echt fantastisch mee. Mark loopt de hele dag te filmen en te fotograferen.

Lunch nemen we vlakbij de beroemde brug (ponte de Rialto). We delen heerlijk in het zonnetje een lekkere risotto terwijl de gondels en prachtige motorbootjes vlak langs varen. De gondels zijn echt meesterwerken van kunst met pluche bankjes en gouden beeldjes, het is een lust om naar te kijken.

Ik vind het echt jammer dat we Venetie al weer gaan verlaten. Het is wel druk en toeristisch, maar omdat er geen auto's rijden voelt het heel relaxed. Kortom echt een prachtige plek!!


's Avonds bereiding we samen de vlucht voor, zodat ik goed voorbereid ben om tijdens de vlucht naar Cannes rechts te zitten.

No comments: