Wednesday, 28 July 2010

Bronnoy naar Leknes (Lofoten)

klik op de titel om de video op Youtube te zien


Vanmorgen werden we weer gewekt door de stralende zon. Deze mazzel kan toch zo niet doorgaan zou je zeggen. Wat ziet zo'n stadje er gelijk leuk uit met lekker weer. Na het ontbijt maakt Mark nog even een filmpje af en hebben we ook nog tijd voor een taartje in de plaatselijke kroeg. We wandelen weer naar het vliegveld, waar we vrijwel gelijk kunnen vertrekken. Na de start draaien we gelijk naar links weg anders komen we niet over de bergen heen.

Alles ziet er even mooi uit in de stralende zon. Ik hou goed alle weilandjes in de gaten, want het aantal mogelijkheden voor een eventuele noodlanding zijn hier heel beperkt. Voor de oversteek naar de Lofoten stijgen we door naar 10500 feet. Helaas vliegen we boven het water boven een gebied met stratus bewolking en liggen de Lofoten verscholen onder een dik dek. We vinden boven zee nog wel een gat om VFR doorheen te zakken en kunnen op 1200 feet mooi de kust filmen.

Een bijzonder moment tijden deze vliegreis was toch wel het passeren van de poolcirkel. Dat hadden we nog niet eerder gedaan. De Lofoten lggen op 68 graden noorderbreedte.
Na de landing in Lekness staat er een prachtige huurauto op ons te wachten!! Het was Mark vanmorgen via het internet niet gelukt om er een te bestellen, maar ik kreeg na wat telefoontjes een adresje. Ik hoop dat deze gammele bak de eindstreep ook gaat halen. Eindbestemming is een appartement aan de golfbaan. De golfbaan ligt hier op een prachtige plek aan het water, helaas is het weer nu wat somber, maar als het goed is breekt morgen de zon weer door.


Ons appartement is heel groot, je kunt er met 6 man in, maar de sfeer is vergelijkbaar met die van de auto. Oud en versleten! We lopen nog even een rondje op de golfbaan, het maakt niet uit hoe laat het wordt, het wordt toch niet donker. De golfbaan is behoorlijk ruig en ligt prachtig aan het water. Je speelt prachtig over witte zandstrandjes en langs de rotskust, en op de greens na valt de baan redelijk goed te bespelen.

No comments: