Saturday, 31 July 2010

Lofoten - ReineOok wij kunnen een forse partij regen op ons dak krijgen dus. Vergelijk het uitzicht van vannacht tussen 2 en 3 maar eens met de grijzigheid toen we wakker werden in ons hutje in Kabelvag.Dus maar lekker rustig aan, nog een filmpje maken en dan op ons gemak in de auto naar Reine, ongeveer 2 uur naar het zuidwesten. We zijn daar bij de heenvlucht naar de Lofoten al min of meer langs gevlogen, ook toen was het nogal bewolkt. Benieuwd of we het morgen op onze laatste dag hier op de eilanden nog met zon te zien krijgen (uit de auto of vanuit de lucht); want onderweg kwamen we wel al langs schitterende plekken.

Geen hotels in Reine, alleen Rorbu's. De vakantie van de Noren eindigt dit weekend, dus is het uiteindelijk geen probleem dat we niet vooraf iets geregeld hebben. Bij de tweede poging hebben ze nog hutjes beschikbaar (nou ja hutjes, het Grand Hotel in Oslo begint per stop goedkoper te worden in verhouding tot de prijzen hier in het noorden).

Wel echt een mooi hutje deze keer, met alles er op en er aan, dus we komen de dag wel door. Wandelen in de stromende regen spreekt ons net niet genoeg aan om achter het uitzicht over de baai vandaan te komen.

De weersverwachting voor morgen ziet er nog steeds OK uit zodat we veilig op tijd in Tromso moeten kunnen landen voor de SAS-vlucht naar Longyearbyen op Spitsbergen.

No comments: