Tuesday, 17 August 2010

Stockholm naar Aarhus

Klik op de titel om de video op Youtube te zien

We zijn toch maar een uurtje eerder vertrokken vanmorgen om de zware buien zoveel mogelijk te vermijden. Er is een kans op verscholen onweersbuien rond Stockholm, en er trekt helemaal een zwaar gebied over Copenhagen heen richting het westen. Met de bus van Ulfsunda Slott naar het vliegveld en dan met de fire truck weer naar de Pancake.

We hebben Sonderborg gefiled maar houden er rekening mee dat het Aarhus of zelfs Göteborg gaat worden. Het blijft lastig in de lucht om met de layered bewolking in te schatten waar we wel en waar we niet in kunnen vliegen. Het begint al leuk doordat de bewolking op Bromma op 500 voet hangt. Meteen werk aan de winkel dus. Op onze cruise hoogte vliegt bijna niemand (fl100), zodat Atc elke keer direct meewerkt wanneer we toch liever even iets naar links of rechts gaan. Toch komen we ook twee keer langer in IMC dan we willen. In de wolken kun je immers de 'grote' wolken niet meer zien. Daar word je toch onrustig van.

Dan wordt het toch wel heel donker links van ons. We verleggen onze koers alvast naar Aarhus zodat we als het tegenvalt gewoon terug naar Zweden kunnen vliegen. Marijke vraagt alvast het weer op bij Aarhus approach zodat we ons daar op kunnen stellen. Houdt ook niet over, ook hier bewolking tot op 500 voet. Het stuk tussen Anholt en Aarhus blijkt spannender dan de approach zelf. Eigenlijk vliegt de Pancake helemaal zelf naar de baan op de ILS, alleen nog even op tijd afvangen en het gas dicht. Op tijd afvangen blijkt voor mij al lastig genoeg maar de tijd van onze tweede landing was 11:30.De taxi heeft ons inmiddels naar Ebelnogwat gebracht. Het regent dat het zeikt. Gezellig cafeetje voor lunch (Gemytlich), met Wifi, dus we komen de dag wel door.Zoals de verwachting er nu uitziet kunnen we wellicht morgen aan het eind van de middag de laatste tweeëneenhalf uur naar Lelystad afleggen.

No comments: