Monday, 27 April 2009

2009/03 Marijke IFR training EHGG

Click on the title link to see the HD video on Daily Motion


IFR training met Eelco waarin we dachten wellicht wat ervaring op te kunnen doen met icing, de snelheid waarmee dit opbouwt en ook hoe je het er vervolgens weer af krijgt.
Een front passeerde van noord naar zuid, het was koud genoeg en zowel onder als boven de bewolking was voldoende ruimte om te kunnen reageren.

Hoewel je uiteraard niet op ijs zit te wachten is het voor ons toch fijn om in ieder geval een referentiekader op te bouwen met een ervaren instructeur erbij in de kist.


Terwijl Eric Derks met een Piper van Singles & Twins ons nagenoeg head-on boven ons passeerde en later aangaf behoorlijke opbouw te hebben gehad was er bij ons niets te zien. Toch nog wel een paar mooie plaatjes. Duidelijk te zien dat de achterkant van het front Eelde al bereikt had, en op de terugweg konden we het front niet meer inhalen.
Pancake Airlines Crew is trained by Dwarf Powered Gliders (http://www.dwarf.nl/) and Wings over Holland (http://www.wingsoverholland.nl/). Information on the PH-PCA Diamond DA40 can be found on http://www.pancake-airlines.com/. You can click on the title link to see the HD video on DailyMotion or in the meantime also in HD on Youtube.

No comments: