Wednesday, 29 April 2009

2009/04 IMC airwork in Eelde TMA

Click on title link to see the HD video on Dailymotion

Marijke's wekelijkse IFR training met Eelco. Deze keer rustig weer maar wel met een hoop bewolking en ook wat regen zodat er ruimte genoeg was om airwork te oefenen onder IMC.

Diverse oefeningen op FL70 in de Eelde TMA en daarna descend in de holding over SO en een ILS 23 approach met bewolking tot bijna 500 voet.

Het is niet erg druk omdat al het VFR verkeer op Eelde stil ligt, dus we krijgen meer dan voldoende ruimte om alle examenoefeningen in IMC door te kunnen nemen.

Per saldo heeft Marijke nu 35 uur IFR training er op zitten en dus nog 15 te gaan. Waarschijnlijk gaat ze mikken op examen na de wereldreis om het dan ook direct verder op te kunnen pakken. Wellicht kunnen we ook in de US nog wat extra uren maken op een complex aircraft zodat CPL er meteen achteraan kan.De Pancake heeft nog een paar uur te gaan voor de volgende beurt (300 uur) waarbij nu ook de gearbox moet worden vervangen (regulier onderhoud). Binnenkort gaat het interval daarvoor naar 600 uur maar wij zullen hem bij deze motor toch minimaal nog een keer moeten vervangen.


Pancake Airlines Crew is trained by Dwarf Powered Gliders (http://www.dwarf.nl/) and Wings over Holland (http://www.wingsoverholland.nl/). Information on the PH-PCA Diamond DA40 can be found on http://www.pancake-airlines.com/. You can click on the title link to see the HD video on DailyMotion or in the meantime also in HD on Youtube.

No comments: