Tuesday, 21 July 2009

Phoenix 2

Het kan ook niet allemaal meezitten. Hebben we 6 maanden van tevoren contact opgenomen met de flight school in Phoenix, weten ze nu opeens te vertellen dat we alleen scenic flights binnen 50Nm kunnen maken en dat we voor training flights daarbuiten vooraf toestemming hadden moeten regelen van de TSA (instantie die in het leven is geroepen nadat de daders van 9/11 in de USA zelf waren getrained).

Pure bureaucratie en schijnzekerheid maar of het nog gaat lukken hier zelf ook te vliegen valt dus nog even te bezien. We kunnen in ieder geval meemaken dat Sander solo gaat deze week (morgen 7:30 AM local time is zijn laatste check flight voor zijn first solo). Ook kunnen we nog altijd, net als vanmorgen, voor 6 uur afslaan voor een rondje golf. Vanaf een uur of 9 in de ochtend wordt de hitte echt al enorm. Verder zou ik het niemand als vakantiebestemming aanraden, zeker niet in hartje zomer.

We gaan voor de zekerheid alvast maar checken of we niet soortgelijke problemen kunnen krijgen in Alaska, misschien kunnen we het dan nog vooraf oplossen.

No comments: