Thursday, 23 July 2009

Phoenix 6 Sander's first solo

Vanmorgen 7:30 lokaal was het dan zo ver, Sander's first solo. Als het op vliegen aankomt hoeven we volgens mij geen zorgen om Sander te maken. Ook al was hij zelf uiteraard nog wel een beetje nerveus ging het toch allemaal uitstekend, rustig en safe.


Sander's eigen instructeur was een weekje op vakantie, normaal houden ze er niet zo van de verantwoordelijkheid voor een first solo over te nemen. Sander kreeg dezelfde vervanger als zijn crew mate Klaas eerder deze week had. Voordat je echt solo gaat draait de instructeur dan nog 3 "oefenrondjes" met je. Op basis daarvan was hij er meteen gerust op dat het geen probleem zou zijn.


Solo moet je drie circuitjes vliegen met telkens een full-stop. Het weer was stabiel, ook doordat er vanochtend wat hoge overcast was.

Het enige lastige was dat het extreem druk was, waardoor Sander telkens lang moest wachten voor de volgende departure. Verder no problem. Na de vlucht knipt de instructeur een stuk van je das en mag je volgens de traditie de grond niet raken voordat je in het water ligt.

Top dat we dit hebben kunnen meemaken net in die ene week dat we hier zijn.

No comments: