Sunday, 26 July 2009

Phoenix 7 Cessna naar Payson, Sedona en Las Vegas

Gisteren was Marijke toch nog niet helemaal fit, dus ben ik samen met Sander wezen vliegen. Sander moet binnenkort navigatievluchten gaan maken naar andere vliegvelden in de buurt, dus zijn we een rondje wezen maken van Falcon Field via Gateway, Chandler, Scottsdale, Payson en Sedona weer terug. Sander heeft achterin gezeten en heeft alle velden goed kunnen zien en ook aantekeningen kunnen maken voor zijn eigen vluchten.

Payson is al een mooi vliegveld om ruim 5000ft hoogte, maar Sedona is echt het mooiste. Het veld ligt bovenop een bergrug midden tussen fantastisch mooie red rocks. Op de andere velden hebben we alleen een touch en go gemaakt maar hier zijn we echt even gestopt om rond te kijken.

Bij de landing had ik al het idee dat ik een rare turbulentiestoot kreeg net boven de baandrempel maar toen dachten we eerder dat het aan mijn onhandigheid met het toestel lag.
Toen we echter weer in tegengestelde richting vertrokken kregen we precies om hetzelfde punt een enorme oplawaai. Sander was achteruit aan het filmen en knalde met zijn hoofd tegen het dak.

Kennelijk best vermoeiend zo'n tripje, maar het kan ook zijn dat de inspanning van de laatste dagen er bij Sander uitkwam toen we bij Marijke terug in het appartement kwamen. 's-Avonds zijn we wezen eten bij een Mexicaans restaurant met een hoog Disney-gehalte. De Magic Mexicaan die er liep te goochelen leek zo mogelijk nog erger die kant op te gaan maar bleek toen hij bij ons aan tafel kwam echt dingen te kunnen die niet te volgen waren.

Daarna zijn Marijke en ik tegen zonsondergang nog even naar Lake Saguaro gereden net ten noordoosten van Mesa. Mooi meer, overdag moeten er wel honderden speedboaten op en neer crossen als we het kunnen afleiden aan het aantal boottrailers dat er zelfs wanneer het donker wordt nog staat.

Vanmorgen hebben we alle spullen ingepakt. Het plan was om eerst te gaan vliegen en daarna naar Las Vegas te rijden. Toen we wilden uitchecken werd ons echter gevraagd waarom we 1 dag eerder wilden vertrekken?! Volgende keer toch maar even op het schema kijken voordat we gaan rijden want we hebben pas morgen in Las Vegas geboekt. Tijd genoeg dus voor de vlucht vandaag, en nu Marijke weer helemaal fit is kan zij ook mooi wat CPL uren maken.

Mooie trip vanuit Phoenix door de corridor net ten noorden van de stad richting Lake Havasu op de grens met Californie. Daar hebben ze een Tower Bridge die steen voor steen in Engeland is afgebroken en daarna in de US weer is opgebouwd.


Vervolgens volgens het pad van de Colorado River noord naar de Hoover Dam en Las Vegas. Het is heel druk in de lucht rond Las Vegas en dus kansloos om dichter over de Strip te kunnen vliegen.

Toch kunnen we bij de nadering van Las Vegas North airport al een indruk krijgen. Morgen rijden we er met de auto naar toe.

Op de terugweg proberen we het nog een keer via de westkant maar dat was achteraf niet zo'n goede keuze. We komen niet heel veel dichterbij en krijgen wel heel wat meer turbulentie vanuit de bergen daar om onze oren. Door de hogere temperatuur begint het sowieso al weer behoorlijk turbulent en warm te worden, lekker misselijk worden dus achterin.


No comments: