Thursday, 23 July 2009

Phoenix Falcon Field naar Sedona en de Grand Canyon

Vandaag konden we dan eindelijk allemaal vliegen. Sander om 5:30 zijn D11, de test voorafgaande aan zijn first solo. Marijke kan het een beetje volgen via de radio en ziet hem nog terug taxien na de vlucht. Wij zijn na de eerste uitleg en check van de C172RG om 8:00 vertrokken naar de Grand Canyon. Wel weer even wennen met allemaal analoge apparatuur aan boord, we zijn wel erg verwend met onze Diamond.

Heerlijk om wat hoger te vliegen waar de temperatuur prima uit te houden is. Zowel op de heenweg als op de terugweg zijn we over Sedona Airport (KSEZ) gevlogen. Sedona is een vliegveld boven op een heuvel midden tussen allerlei red rock gebergte. Prachtig, zelfs als de zon al wat hoger staat. Je kunt er maar 1 kant op landen vanwege de bergen net achter de baan en de vertrekkende vliegtuigen komen je dus als het ware tegemoet.

Voordat we over de Canyon gevlogen zijn hebben we nog even een stop gemaakt op Grand Canyon airport (KGCN). Kon Marijke even een nieuwe kotszak halen, die was gisteren niet fit geweest maar dacht vandaag uiteraard wel gewoon mee te kunnen. Niet echt lekker voor haar maar ze heeft het toch nog (een beetje) mee kunnen maken. Rud: inmiddels is ze weer fit so no worries mate.

De locale air tours en heli's mogen een stuk lager vliegen maar wij moesten tussen 10.500 en 11.500 voet blijven. Het terrein komt tot ongeveer 7000ft zodat je alles toch behoorlijk kunt zin. Het gaat ook meer om het overzicht dan om losse details maar het moet wel indrukwekkend zijn om zo ongeveer langs de steile wanden van de canyon te kunnen vliegen. Wij moeten gebruik maken van een aantal corridors die dwars over de canyon gaan, in plaats van in de lengte door de canyon.

Op de terugweg kwamen we voor Sedona al weer de eerste isolated CB's tegen, waar je op zich nog goed tussendoor kunt manoevreren. De regen die er uit valt verdampt al deels voordat het de grond raakt, maar omdat we hier wat verder naar het noorden zaten en het terrein ook hoger is krijg je helemaal mooie effecten. Het lijkt wel of er een soort stoom ontstaat waar de regen de grond raakt, en daar schijnt de zon dan weer doorheen. Heel apart.

Onderweg SMSt Sander dat hij geslaagd is en dus morgen zijn first solo mag doen. Hij is ingepland om 7:30 locale tijd, dus 16:30 in Nederland. Daar moeten we uiteraard bij zijn, dus wij hebben onze vlucht van morgen gecancelled.

No comments: