Tuesday, 21 July 2009

Phoenix 4

Ook al schijnt de zon hier meer dan 300 dagen per jaar is het toch lastig het weer te voorspellen. Normaal is het onweer er alleen in de namiddag, maar vanmorgen was het opeens anders. Nu waren er vanaf 5 uur vanochtend zware thunderstorms en kwam er zelfs regen uit.

Zowel Sander's vlucht als die van ons werd gecancelled, terwijl onze instructeur (die nu 9 maanden hier is) tot nu toe nog nooit 1 les had hoeven cancellen. Op zich was het weer naar het noorden beter maar het is ook wel handig indien je ook weer terug kunt vliegen. De vlucht naar Sedona en de Grand Canyon hebben we dan ook verplaatst naar morgenochtend 7 uur local time.

Toen het vervolgens vandaag toch opklaarde kregen we alvast een voorproefje van hoe het is om je first solo te doen. Sander's crew mate Klaas had meer geluk met de timing van zijn vlucht, dus hij kon zijn solo wel vandaag doen. Eerst 4 rondjes met de instructeur en daarna 3 full stops en taxi backs solo. Inclusief afgeknipte das en zonder de grond te raken de vijver in is het toch wel echt een mijlpaal in de opleiding.

No comments: