Monday, 17 August 2009

Alaska 11 Anchorage en Lake Hood

We zijn inmiddels aangekomen in het Millenium hotel in Midtown Anchorage. Het hotel ligt direct aan het meer waar ook Lake Hood is, de grootste float plane base van de wereld.

De vliegtuigen scheren over het dak van het hotel om op tijd op het water te kunnen landen, dus we vermaken ons hier wel.Het is ongelooflijk hoeveel float planes hier aangemeerd liggen, echt vleugel aan vleugel het hele meer rond en dan is er ook nog een aantal pieren zoals je dat in een jachthaven zou verwachten.Op de achtergrond van de landende en vertrekkende float planes zie je regelmatig ook grote passagiersvliegtuigen op het internationale vliegveld wat direct achter het meer ligt.

Vanmiddag hebben we in Moose Pass niet meer gevlogen. Het weer werd daar niet tot nauwelijks beter. Als het goed is is het Rich nog wel gelukt om zijn rating te halen voordat hij morgenochtend terug vliegt om weer aan het werk te gaan. Volgens Darlene had hij het volledig onder de knie dus moet de check ride door Vern een formaliteit zijn geweest.

Alaska Float Ratings / Scenic Mountain Air heeft de C172 waar wij mee gevlogen hebben normaal gesproken hier op het meer staan. Ze hebben een eigen hutje met een aanlegplek waar James deze zomer op de winkel past.

Morgen gaan we nog even naar Anchorage downtown en misschien nemen we nog even contact op met James die als het goed is vanuit Moose Pass weer terug naar Anchorage komt vliegen.

No comments: