Saturday, 15 August 2009

Alaska 9 Vissen op Marijke's verjaardag

Bedankt voor alle felicitaties via e-mail, sms en skype. Echt leuk om van zoveel mensen iets te horen terwijl we zo ver van huis zijn. Konden vannacht de telefoon even niet opnemen.

Helemaal fantastisch om goed nieuws te krijgen van Caro, Mats gaat prima en mag zondag naar huis.

Gisteren was het al regenachtig en kwam de bewolking later op de middag ook nog opeens omlaag. 2 instructeurs waren net onderweg met de 206 om een aantal hikers op te halen uit Lost Lake. Die bleken nog niet helemaal klaar te zijn toen ze aankwamen en tegen de tijd dat ze konden vertrekken was de bewolking te laag. Ze hebben dus daar de nacht door moeten brengen. Alle toestellen nemen hier standaard wel een SPOT mee waarmee je kunt aangeven of alles OK is of dat er hulp nodig is. Het apparaatje geeft dan de coordinaten door zodat je het vliegtuig op internet kunt tracken. Vern was toch niet helemaal happy dat ze daar geland waren en ook de sat-phone niet meegenomen hadden.

Het blijft waarschijnlijk de komende dagen k-weer maar je kunt hier nog steeds van alles doen. Het leek wel handig om er voor te zorgen dat we hier vanavond ook weer terug konden komen. Vandaag zijn we daarom wat dichterbij naar Crescent Lake gevlogen, hebben het vliegtuig weer aan een boom gebonden en zijn voor het eerst gaan vissen.

James heeft ons even laten zien hoe het werkt. Het is even zoeken naar de juiste plek maar dan heeft hij er al snel een paar te pakken. We staan eerst met de grote lieslaarzen in het water en proberen het daarna vanaf de voorkant van de floats.

Het duurt even voordat we het na kunnen doen maar wij vangen er ook nog drie. James had bijna een snoek te pakken maar die kon nog ontsnappen. De vissen die we wel vingen waren allemaal Graylings. Goed dat James erbij was om ze weer van het haakje te halen en om die ene vis die vanavond op de BBQ gaat alvast te bewerken.

Mooie bonte verzameling mensen bij onze eerste barbeque in de regen bij minder dan 10 graden Celsius. Ook de verloofde van Darlene, Alan, kwam opdagen en daarnaast nog wat vrienden van James. De ene vriend deed eerst rondvluchten rond Mount McKinley (ruim 20.000ft hoog) en werkt nu voor een oil company helemaal noord aan de arctic sea (ver over de poolcirkel), de andere is een native Aleoutin waar ik 3 keer in pas.

Maakt hier niet uit hoe ze er uit zien, ze zijn nagenoeg allemaal even aardig en hulpvaardig.

Beetje lullig dat die ene vandaag alleen al 18 zalmen gevangen had van gemiddeld 15kg (naast een berg halibot, een paar haaien en nog wat andere visjes). Brengt onze catch of the day toch net weer in ander daglicht. Niet eens slecht trouwens, de grayling op de BBQ.

Meer dan genoeg eten, en te zien aan de oogjes nu om me heen terwijl ik dit typ ook genoeg drank. Nadat een belangrijk deel van het bier en alle flessen wijn op waren komt er een 5 liter kartonnen verpakking rode wijn aan te pas. Kwantiteit boven kwaliteit.

Onze instructor wordt ook al iets opener over onze vliegkwaliteiten, maar dat hadden we zelf ook al in de gaten.

Zaterdag is onze laatste nacht hier, maar even kijken of we morgen nog even kunnen vliegen. Eventueel gaan we nog even proberen ieder in een eigen toestel te vliegen. We moeten maar eens even gaan zoeken waar we zondag en maandag in Anchorage gaan overnachten.


Ik heb van Darlene ook nog wat foto's gekregen van de beren in Katmai. Die waren al weg toen wij daar in de buurt waren.
We zouden daar eerst ook naar toe gaan (Brooks Falls, uurtje verder naar het zuiden ten opzichte van Funnel Creek waar we nu de beren gezien hebben), maar de zalmtrek stroomopwaarts is al afgelopen en dan zijn de beren ook snel weg.

No comments: