Tuesday, 11 August 2009

Alaska 5 Tutka Bay lodge

Vanmorgen rustig aan gedaan. We werden gewekt met het nieuws dat Michiel en Caro een zoon hebben, maar dat niet alles probleemloos verloopt. We leven vanaf hier heel erg met jullie mee en hopen dat jullie snel met z'n drietjes thuis zijn.

James had nog wat rondvluchtjes en daarna onze cabin uitgeruimd, alleen de hoognodige spullen mee en de rest in de huurauto. Onze eerste echte rondtrip.
Het is Mark gelukt om op het laatste moment in een prachtige lodge terecht te kunnen voor een redelijke prijs.

Eerst anderhalf uur vliegen over enorme ijsvelden en ook over de Aialik gletsjer waar we eerder met de boot voor gelegen hebben. Per dal kun je ander weer hebben. In Seward was het zelfs lage overcast die langzaam in mist over aan het gaan was. Verderop komen we juist hogere cumulus bewolking tegen, net rond of boven de toppen waar we tussendoor moeten vliegen. Het laatste stukje wordt het zelfs zo bewolkt dat we er maar even door het dal omheen vliegen en vanuit Cook Inlet naar Tutka Bay vlogen.

Vervolgens moesten we toch nog even zoeken voor we onze lodge vonden. Vriendjes we hebben weer heel veel plezier van de Garmin gehad, want de navigatie middelen in de oude cessna zijn zeer beperkt en op het laatst gaf de garmin ons wel precies de juiste richting aan. Er zijn hier geen wegen, dus daar kon hij zich niet in vergissen. gewoon een kwestie van fjorden tellen en goed op de verschillende vormen letten en dan kon het niet missen.

Het was een heel aparte ervaring om met je vliegtuig in een fjord te landen, naar een steiger te taxieen en aan te leggen. Ik moet zeggen, hier zou ik aan kunnen wennen. Wat een luxe hier, hapjes en drankjes om 6.00 uur, diner om 7.00 alles lekker en inclusief.
Vanavond met Mark samen in het bubbelbad gezeten midden op de grote steiger voor de lodge. Niet te lang want de spa thuis is een heel stuk schoner, snel afdouchen en goed wassen maar...

Morgenochtend blijven we nog lekker even hier en na de lunch ga ik eindelijk weer vliegen. Eerst even bijtanken in Kenai en daarna naar Stonewood Lodge aan Lake Clark waar we morgen overnachten.

No comments: