Sunday, 9 August 2009

Alaska 3 Kenai Fjords met de boot

Vandaag niet gevlogen, onze Cessna moest wat rondvluchten doen in Anchorage en wij hebben ervoor gekozen om een rondvaart te maken door de Kenai fjorden vanuit de haven van Seward, 30 mijl ten zuiden van Moose Pass. Het is nergens extreem druk zodat we gewoon nog op het laatste moment meekunnen. Ook is er voldoende plaats op de boot zodat we alles goed kunnen zien en vastleggen.

Het is gewoon niet te beschrijven wat we allemaal meemaken. Wat hebben we vandaag gezien: zeeotters, zeeleeuwen, dolfijnen, eagles, puffins, zwarte beren en walvissen. Die otters liggen een beetje op hun rug te dobberen en draaien dan lekker rond alsof ze in de jacuzzi aan het relaxen zijn.

De zwart-witte dolfijnen staan goed op de film terwijl ze onder en voor de boeg van de boot langs schieten. De Puffins zijn een soort suffe eenden die niet goed kunnen vliegen. Prachtig gezicht wanneer je ze over het water ziet "starten". Ze kunnen wel mooi 70 meter diep duiken schijnt het.


De walvissen zijn humpbacks. We zien er eerst 1 en daarna nog 3 samen. Op zich zijn ze goed te zien maar kennelijk te sloom voor een show met allerlei sprongen vanuit het water zoals Michiel en Marijke dat in Boston hebben meegemaakt.




Los van het wildlife is de natuur hier ongelooflijk mooi. Vandaag aan de mond gelegen van de Aialik Gletsjer, die anderhalve mijl breed is en in het fjord eindigt. Je hoort de hele tijd een hoop gekraak en continu vallen er stukken naar beneden.




Er viel zelfs een stuk naar beneden ter grootte van een flatgebouw van 10 verdiepingen. Als het goed is heeft Mark die op de film.

Hij droeg vandaag zelfs een extra trui en zijn dikke vest! Kun je je voorstellen hoe koud ik het had. De temperatuur van het water was net boven nul en de wind kwam over de gletsjer naar beneden zetten. We hadden wel geluk dat de zon regelmatig doorkwam.

Bij de gletsjer waren ze ook aan het kayakken, is misschien ook nog wel leuk om een keer te doen.

Alles bij elkaar zijn we 6 uur onderweg geweest. Na het varen heerlijk vis gegeten bij Ray's Restaurant aan de haven.

We hebben vanavond een zware taak, we moeten uit de 400 foto's kiezen welke er op het blog komen....

Morgen gaan we waarschijnlijk al vroeg met het vliegtuig naar dezelfde fjorden vliegen, tenminste als het weer het toelaat. Ben benieuwd hoe het er vanuit de lucht uitziet.

No comments: