Tuesday, 18 August 2009

Alaska 12 Afscheid van Alaska en de VS


Morgen zit het eerste hoofdblok van de reis er op. We zijn dan ruim 6 weken in de VS geweest, waarvan de laatste 2 in Alaska. Eigenlijk lijkt Alaska in bijna alles wel een land apart te zijn, ook al zijn er uiteraard ook veel voorbeelden van typisch amerikaanse dingen.

We zijn vandaag nog even naar de 2 Malls van Anchorage geweest. Eerst om een nieuwe harddisk te halen zodat we in ieder geval alles nu weer dubbel hebben. Daarna naar het noorden naar "downtown", ook al moet je je daar hier niet al teveel van voorstellen. Downtown bestaat uit een berg souvenier winkeltjes, uiteraard nog wat fast food er tussen en dan nog ergens de andere mall. Op een of andere manier komt het allemaal wat ouderwets over, met name ook de kleding en zo.

Vanmiddag zijn we nog even naar de haven gelopen maar James was er nog niet. In Anchorage is het vandaag prachtig weer, nagenoeg strakblauw en 21 graden. Boven de bergen waar James uit zou moeten komen ziet het er echter nog steeds zwaar bewolkt uit. Toen zijn we, na weer een stapel foto's en films van vliegtuigen (maar nu met mooi weer), maar weer aan de nachos gegaan op het terras van het hotel.

Ongelooflijk hoe laag de float planes daar over het dak komen. Ik ben elke keer net te laat om ze te kunnen filmen en zit na te denken hoe ik dat anders kan doen. Wanneer ik daar iets op bedacht heb en de volgende inderdaad midden in beeld komt roept Marijke op de achtergrond dat het ook nog net precies James is met de gele Cessna waar we afgelopen weken mee gevlogen hebben.

Geen idee waarom maar we kunnen nog steeds geen internationale nummers bellen, dus gaan we maar even de sleutel van de auto halen om nog even bij het vliegtuig te kunnen gaan kijken. We missen uiteindelijk James net, maar zien elkaar toevallig onderweg bij het kruispunt. Hup weer terug en toch nog maar een uurtje gaan vliegen als afscheid.

Het enige beest wat we nog niet echt gezien hadden was een Moose en James had al gezegd dat hij ze bij Anchorage wel zou weten te vinden. Na bijna een uur vliegen langs alle meertjes waar maar een beetje gras rondom is geven we het eigenlijk maar op. Dat hadden we eerder moeten doen want meteen vinden we er een paar.

Kunnen we rustig weer terug voor een toetje, koffie en port bij de ondergaande zon. Prachtig einde van fantastisch mooie weken hier. Morgenochtend doen we rustig aan hier in het hotel, en gaan we rechtstreeks naar het vliegveld. We vertrekken hier om 14:30 locale tijd (woensdag 0:30 in NL) eerst ruim 3 uur naar Vancouver en 6 uur na aankomst een monstervlucht van 15,5 uur van Vancouver naar Sydney. Daar komen wij op donderdagochtend locale tijd aan en dan moet het bij jullie nog net donderdag worden, dus hebben we jullie weer ingehaald. Geen woensdag voor ons deze week.

Sander moet morgenochtend om kwart voor elf zijn 2e check vlucht doen (beurtje 24) dus hopelijk horen we nog dat hij daar voor geslaagd is voordat we vertrekken.

No comments: